OG DER BLEV JULET…

Når man er 65 børn og voksne i vores hytte i Kanondalen!ja, så sidder man faktisk temmelig tæt! Så det gjorde vi mandag aften den 1 DEC, da hele Gruppen, undtagen Familiespejd, sagde Glædelig Jul til hinanden!
Aftenen ligger i meget faste rammer – der er stolte traditioner i Rønne Gruppe – også hvad angår årets julemøde,

Kort før klokken 19.00 vrimlede det med nisse-hue-klædte børn og voksne op ad stien til hytten. Adgangstegnet til julemødet er nemlig krus og nissehue, og sidstnævnte findes i mange variationer! Nogen med spiral, andre med skygge, der blev endda spottet en meget speciel model: oprullet gymnastikpose! – men ALLE var de røde!

Mødet starter altid med afsyngelse af Søren Banjomus, og så bliver alle spejdere delt på blandede hold med store og små pænt fordelt. Der er 3 opgaver, holdene skal igennem: Udeleg med trop og Klan, jule-nysserier (i år en garnnisse til uniformen) og det store hit: Spille mus med pebernødder. Aftenens rekord siges at være 32 pebernødder i munden på én gang!

Efter alle strabadserne, bydes alle på et mindre traktement: 250 varme æbleskiver – 2 kg syltetøj – 2 kg flormelis og til at skylle det ned med: 25 l rød saft!

Sædvanen tro slutter vi med Spejderbror og grenenes afslutningsceremonier.

Ulve og Juniorer holder nu juleferie! Familiespejd – Trop og Klan har flere møder i december.

Hanne
Gruppeleder