Fotos og Copyright

Fototilladelse
I Rønne Gruppe arbejder vi hele tiden på at udvikle vores hjemmeside www.ronnespejder.dk
En af de mange ting, vi gerne vil med vores hjemmeside, er at vise omverdenen, hvad vi laver.
Derfor anmoder vi om, at vi må bringe fotos og fornavn på spejderne på vores hjemmeside og andre spejderrelaterede medier som for eksempel Klippespalten m.v.

Vi ønsker at have mange billeder på vores hjemmeside, fordi billeder er gode til at illustrere, hvad spejder-arbejde er.

Som udgangspunkt ønsker vi at bruge situationsbilleder, som illustrerer: Sammenhold, Samarbejde, Sjov… (fyld selv flere ord på)

Derfor kan vi godt lide billeder med:

  • Flere end 2 personer.
  • Personer i uniform – mindst T-shirt, tørklæde, bælte
  • Billedet som illustrerer et af nøgleordene.

Vi offentliggør under ingen omstændigheder efternavn, adresser eller tlf.nr., ligesom vi overvåger vores debatforum på hjemmesiden tæt, så der heller ikke sker overtrædelser af vores regler der.

Baggrunden for dette er følgende:
Om foto og adresser på Internettet – Blå PR-guide, DDS:
“Det er ikke lovligt uden videre at lægge personfoto og adresser på nettet. Persondataloven beskytter os som borgere mod, at alle kan lave elektroniske registre med personfølsomme oplysninger.
Vi må derfor ikke lægge persondata om spejdere og ledere på Internettet.
Loven er ikke klar, når det gælder foto.
Datatilsynet har dog ud fra en række konkrete sager lavet nogle vurderinger, som fortæller noget om, hvad vi må og ikke må.
Datatilsynet skelner mellem situationsbilleder og portrætbilleder.
Situationsbilleder må gerne lægges på hjemmesiden uden at spørge om lov.
Et situationsbillede viser en situation eller aktivitet. Det kan f.eks. være lejrbilleder, børn som laver aktiviteter på en spejdergrund el. lign. – eller billeder fra et spejdermøde.”

Kære forældre:

Vi beder jer tage stilling til, om jeres barn må fotograferes til gruppens hjemmeside og nævnes ved fornavn. Hent derfor fototilladelsen her fototilladelse.pdf og udfyld den

Kære bruger:
Billeder på hjemmesiden er 1.Rønne Flok&Trop’s ejendom men kan frit benyttes i andre sammenhænge i forbindelse med omtale af Gruppen og DDS, hvis der refereres til 1.Rønne Flok&Trop eller www.ronnespejder.dk. Billeder på hjemmesiden må ikke benyttes af andre i kommercielt, politisk, eller diskriminerende øjemed.

Hjemmesiden er ikke filserver og det er derfor ikke muligt at gemme i bedre kvalitet end der anvendes.