ILLUVAJO 2012. Det var hårdt, vådt og sjovt

Juniorene har på flotteste vis gennemført deres patrulje konkurrence ILLUVAJO-løbet.


Løbet startede lørdag d.16.juni i Kanondalen kl.9.00. Der var tilmeldt alle 3 patruljer Grislingene, Bjørnene og De franske liljer, men da den ene patrulje, De franske liljer, desværre fik afbud fra et medlem måtte de 2 resterende junior i patruljen deltage sammen med Grislingene.


Første blev der givet lidt fælles information og udleveret kort. Ruten for den første del af turen blev studeret og så gik (på cykel) fra Kanondalen til Åen tæt ved Blokhus. Patruljerne blev sendt afsted med 10min. mellemrum. På stranden var opgaverne, at lave et strandbillede af en sommerfugl og at lave en lille båd af natur materialer. Der blev gået godt til begge opgaver. Vi startede i dis/overskyet og sluttede med madpakker i dejlig solskin.


Turen gik videre, igen på cykel, til Jættestuen ved Arnager og herfra ned til havnen. Her fik vi en lille regnskylle men det forhindrede ikke juniorene i at løse opgaven: at lede efter forsteninger. AnnaLea fandt en virkelig flot forstening af en fin lille musling.

Videre gik det forbi Slagstene med mål i Lyngstauan. Lederne satte en presenning op ved bålstedet, så der var mulighed for, at søge læ når himlen ind imellem åbnede sig :-).


Patruljerne blev enige om, at løse en af opgaverne sammen, så i stedet for 2 bivuakker blev der bygge en stor fælles “sovehule”. Derudover blev der snittet “brummer” og lavet rygeost. En blev røget på brændenælder og en på brombærblade. Rygeostene blev spist, på knækbrød, med stor fornøjelse.


Aftensmaden, Islandsk pølseret, stod lederne for med assistence fra juniorene. Der blev serveret dåse cola til aftensmaden, disse skulle bruges til at fremstille spritbrændere. Det viste sig senere, at der var meget svært at tænde disse spritbrænder og derfor snakkede vi med juniorene om at vi skrotter den ide fremover – de er simpelthen for farlige at tænde. Hele aftnen blev der hygget, snakket og snittet omkring bålet. Kl.22.00 skulle alle ligge i soveposerne og være stille og det lykkedes …næste. I hvert fald var der roligt lidt over kl.22.00.

I løbet af natten både blæste og regnede det pænt meget og sovehulen bestod ikke helt vandtæthedsprøven. Så lidt i 3 flyttede juniorene ind i hytten, hvor de troede de skulle sove videre, men det blev kun til godt ½time så var det nemlig ståoptid!


Regnen var netop stoppet og fuglene så småt begyndt at synge da “sovehule” og rygsække blev pakket sammen. Efter en muslibar gik turen, selvfølgelig på cykel, til Snorrebakkesøen. Her blev Trangiaerne fundet frem og der blev lavet the/kakao og spist morgenmad. Da vi ankom til NørreKås stranden kom solen frem og begyndte at tørre de lidt fugtige juniorere ;-).

Anden sidste opgave vandt den patrulje, som først fik fyldt en stor spand med vand hva. deres spejderkrus og derefter samlet sang vores juniorsang. Kl. var nu 8.00 og turen gik til Kanondalen til allersidste udfordring. Patruljen skulle samarbejde om, at flytte sig kun ved at træde på 4 stk pap i A4 størrelse.


Endelig var der præmie overrækkelse. Patruljekonkurrencen blev vundet af Bjørnene, som derved fik deres navn på skindet. GoodTurn præmien, som gives for godt samarbejde og kammeratskab, blev også vundet af Bjørnene.(grislingene klarede sig også godt) Derudover blev August kåret som “Bedst Friend”.


Point-listen kan læses her: Illuvajo 2012 – Patrulje point