Junior-spejderne gennnem ild og vand

Ild, vand, jord og luft – det var de fire elementer, som Juniorerne blev udfordret af, da de den sidste lørdag i april mødtes i strålende sol i Kanondalen og tog hul på 12 timers spejderløb.


Og det blev i den grad et løb, der udfordrede både hjerne, snilde og fysik – og med indlagt forkælelse.


Første udfordring var en af de største. De to patruljer, der i dagens anledning blev døbt til De seje spejderpiger og Muldvarpene, fik serveret hver en rugbrødsmad med spegepølse. Appetitten var til at overskue, og derfor var fornøjelsen også stor, da de opdagede, at de kunne løfte spegepølsen og finde en kompaskurs under den. Derefter gik det i rask trav til svømmehallen (næh nej, ingen badetur her), og så var der motoriseret kørsel til Myreløkken – et gammelt stenbrud, hvor de skulle fiske skaller i den ene sø (vand). Derefter tog de fat på ilden og lavede mad på trangia (første omgang ild).


Så var det tid til kortlæsning og vandretur igen med kurs mod Lyngstauan, hvor de med stor snilde byggede en sauna, hoppede i badetøjet, fik serveret varme sten og koldt vand, og så var der ellers dampbad og hvin for alle pengene (luft). Behageligt gennemdampede og bløde i alle muskler kreerede hver spejder pizza og bagte dem i jordovn (jord + ild), inden der var snobrød og afsløring af dagens vinder.


Og det sidste var ret spændende: Faktisk var de seje spejderpiger og muldvarpene stort set lige skarpe til dagens opgaver. Kun et enkelt point skilte de to patruljer, men det blev muldvarpene, der løb med sejren, inden mørket sneg sig ind på dem og en lang dag sluttede.