Spejdermarchen Bornholm Rundt 2016: Så er det nu!

Om du går med hele vejen rundt eller kun et stykke,
om du går forlæns eller baglæns noget af vejen så ønskes du en god tur.

Den 13. – 15. maj 2015 deltager 180 små og store spejdere traditionen tro i alle tiders spejdermarch, Bornholm Rundt. Omkring 130 spejdere er forhåndstilmeldt til at gå hele turen rundt på over 100 km. Det anslås at spejderne samlet vil gå omkring 15.000 km.

Marchen starter fredag kl. 15.00 fra Friluftsscenen på Galløkken, syd for Rønne, og slutter samme sted søndag om eftermiddagen, hvor de første er i mål ca. kl. 13.00 og de sidste inden kl. 20.00.

spejdermarch2015
Spejderne går i samlet trop igennem Rønne by med politieskorte og faner i spidsen frem til Sejersgård, hvor marchen gives fri! Spejdermarchen følger cykelstien Bornholm rundt. 1. etape er fra Rønne-Sandkås. 2. etape fra Sandkås-Snogebæk og 3. og sidste etape fra Snogebæk-Rønne, hvor turen går over Dueodde. Spejderne sover i telte henholdsvis på Sandkås Familiecamping og Balka Strand Familiecamping.

Spejderne kan vælge at gå delstrækninger eller hele turen som er på 105 km. Der vil under hele turen være en vandpost for hver ca. 5 km., og der er mulighed for at blive samlet op, hvis spejderen har overvurderet egne evne og er for træt til at fortsætte.

Der deltager spejdere fra såvel Bornholm som fra den øvrige del af Danmark! Spejdermarchen er et tværkorpsligt arrangement. Ansvarlige er en arbejdsgruppe med repræsentanter fra følgende spejderkorps: Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund (FDF), Det Danske Spejderkorps (DDS), KFUM-Spejderne, De Grønne Pigespejdere, De Gule Spejdere, Metodistspejderne og Danske Baptisters Spejderkorps, samt de 2 bornholmske Sct. Georgs Gilder. Samarbejdet omkring spejdermarchen Bornholm Rundt er et flot eksempel på at spejderkorpsene på Bornholm samarbejder til glæde for de bornholmske spejdere. Dette samarbejde beundres mange andre steder i landet som helt unikt.