Modtagelse af “Den Gyldne Tveje” 2015

Sct. Georgs Gildet i Nexø havde i år valgt at Ebbe skulle modtage ” Den Gyldne Tveje” for godt spejderarbejde.

Ebbe fik hædersprisen overrakt af Gildekansler Inger Jacobsen i forbindelse med afholdelse af gildehald, den 16. november 2015.

Det var en meget fin og højtidelig ceremoni med musik, sang og taler.

Ebbe sagde bl.a. i sin takketale: ” For mig foregår det fornemmeste spejderarbejde i patruljen. I “Patruljelivet” er forudsætningen for “Learning-by-doing” og “unge-leder-unge” optimal. Vi skal som voksenledere sikre rammer og mulighederne. Vi skal hele tiden være opmærksomme på, at det er de unge der skal skabe det egentlige indhold, og rammerne skal være vide, således at der er plads til at eksperimentere og lave fejl.

Jeg håber, at jeg kan være en del af Troppen i mange år endnu, men ved at alt har en ende, og at bolden skal gives videre, medens det er sjovt. Baden Powell sagde det så fint: ” The Scoutmaster teaches boys to play the game by doing so himself.”

Ebbe sluttede af med et citat af Anne Frank: “Hvor er det vidunderligt, at ingen behøver at vente et øjeblik, på at gøre verden til et bedre sted.”

Fra Rønne DDS deltog Kim, Anemone og Bitten.