Lapgruppens sensommertur til Waren: Dag 1 og Dag 2

Lidt billeder fra en fantastisk tur i Waren. Godt vejr, og glade LAPPER.
16 lapper var afsted fra torsdag d 15 til søndag d. 18 september 2011.

Waren, Mûritz, ligger i det gamle DDR, 150 km ssw for Mukran, tæt på Schwerin.

Turen gik via Mukran til PRORA – Hitlers arbejderhotel på Rûgen (5 km langt!) det blev aldrig færdigt, russerne prøvede forgæves at sprænge en del af det bort, og nu har man vist istandsat en lille del, som skal bruges som retro-museum igen.

Derefter ad tyske landeveje med chaussesten og gamle ege – efter sigende, optil 700 år gamle – langs vejsiden til Waren.

Første dag kikkede vi på byen, der er smukt restaureret og spiste på en fiskerestaurant, Pier 13, ved søkanten. Wûritz er Tysklands største indsø. Bodensøen er større, men grænser jo til Italien også.

Fredag kørte vi 40 km ud til nationalparken – Tysklands første nationalpark – gik rundt om en mindre sø, en tur på 12 km. Vi så ørne og et areal i skoven, hvor vildsvinene havde boltret sig efter bog, agern og nødder. Hjemturen var rigtigt ude på landet ad små sogneveje. Vi så storkereder, renoverede huse, sammenfaldne herregårde, gamle blomster (som vi husker dem fra vores barndom) i haver og parker.

Fredag aften spiste vi i byens gamle rathauskeller. Mange af os valgte tyske specialiteter: Eisbein und Sauerkraut, grillet karpe – og ikke mindst Der Bauers Festtag, som bestod af blodpølse i løs vægt (altså IKKE i skind), et stykke kogt og derefter stegt hamburgryg (her var der absolut ikke mere saft og kraft i) og en runken pølse, dertil sauerkraut, brunkål og kogte kartofler. Det krævede godtnok en stor isanretning bagefter!