Spejdermarchen Bornholm Rundt: God tur


I Pinsen 10. – 12. juni 2011 deltager små og store spejdere traditionen tro i alle tiders spejdermarch, Bornholm Rundt.

Marchen starter fredag kl. 15.00 fra friluftsscenen på Galløkken, syd for Rønne, og slutter samme sted søndag om eftermiddagen, hvor de første er i mål ca. kl. 14.00 og de sidste kl. 20.00.

Spejderne går i samlet trop igennem Rønne by med faner i spidsen frem til Sejersgård, hvor marchen gives fri!

Spejderne kan vælge at gå delstrækninger eller hele turen som er på 105 km. Der vil under hele turen være en saftpost for hver ca. 5 km., og der er mulighed for at blive samlet op, hvis spejderen har overvurderet egne evne og er for træt til at fortsætte.

Spejdermarchen følger cykelstien Bornholm rundt:


Vis Spejdermarchen Bornholmrundt på et større kort
Spejderne sover i telte henholdsvis på Sandkaas Familiecamping og Nexø Campingplads.

Der deltager spejdere fra såvel Bornholm som fra den øvrige del af Danmark!

Spejdermarchen er et tværkorpsligt arrangement. Ansvarlige er en arbejdsgruppe med repræsentanter fra følgende spejderkorps: Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund (FDF), Det Danske Spejderkorps (DDS), KFUM-Spejderne, De Grønne Pigespejdere, De Gule Spejdere og Metodistspejderne. Undertegnede er nyudnævnt formand, da formand for Spejdermarch igennem mange år, Karl-Erik Landberg fra KFUM-Spejderne, har valgt at fortsætte som menigt medlem i udvalget, og varetager fortsat for en række opgaver. Samarbejdet omkring spejdermarchen Bornholm Rundt er et flot eksempel på at spejderkorpsene på Bornholm samarbejder til glæde for de bornholmske spejdere.

I 2004 havde Spejdermarchen 25 års jubilæum. I 2004 deltog 190 deltagere som tilsammen gik 15.000 km, hvilket var rekord. I 2010 forsøgt 104 spejdere at gå hele turen på de 105 km og med 40 spejdere der gik delstrækninger blev der tilbagelagt omkring 12.000 km! I 2011 slår vi rekord!!! få dage før marchen går i gang er vi 192 tilmeldte, hvoraf 130 satser på at gå hele vejen. Bliver alle tilmeldte kilometer gået, p.t. 14.495, og der kommer nogle enkelte tilmeldinger mere, så går vi over 15.000 km!