Junior-weekend: Tilbage til år 1011

I weekenden den 25 og 26 februar gik Juniorerne 1000 år tilbage i tiden, og for en hel weekend blev krus, skeer, smør og andet vi havde fremstillet i løbet af vintermånederne anvendt.


Vi startede lørdag morgen ved Paradishuset for enden af Paradislinien.


Da alle var ankommet blev der hanket op i rygsække (og tasker) og så gik ven ned til Lyngsatuan. Flaget blev hejst i den lidt kølige morgen luft. 2 gik straks i gang med at tænde bål, 1 lavede et grydestativ, 2 lavede dej til brød og resten huggede og hakkede grønsager til frokost suppen.


Imens suppen kogte over bålet blev der bagt brød (af groft hvedemel, vand og salt) i smør på panderne. Sommerens høst af hasselnødder blev knækket og skallerne blev senere brugt som spillebrikker i “viking konge skak” spillene. Både suppe og brød smagte dejligt og skåle og skeer blev indviet, nogle syntes vist at der var en lille bismag af træske over det 🙂


Der blev lavet 3 spilleplader og fundet brikker og så blev der spillet med stor koncentration. Efter denne indendørs aktivitet gik alle igen udenfor i det flotte solskinvejr og så blev der bagt/stegt vikingkager (groft hvedemel, groft rugmel, nødder og tørret frugt + vand) Disse kager blev gemt til aften teen, hvor de blev nydt med honning på. Til aftensmaden, stuved kylling med grønne ærter, blev skåle og skeer igen brugt, der var dog også mulighed for at beuge en mere moderne ske :-).


Efter en lille natløb, hvor juniorene skulle finde 5 runer og danne flest mulige ord af disse var det tid til at kravle i poserne. Søndag blev der pakket sammen og ryddet op i hytten. Og alle juniorene lavede en lykke amulet af råbuk opsats (horn)


En rigtig dejlig tur med en meget flot opbakning 11 ud af 13 juniorer og 2 ledere deltog.