Generalforsamling 2011: Vi har fået ny formand

Tirsdag den 22. Februar (BP’s fødselsdag og spejdernes international tænkedag) afholdt Rønne Gruppe generalforsamling i kanondalen.


Generalforsamlingen forløb i god ro og orden, det mest dramatiske var at gruppen nu har fået en ny formand Lars Nygård, som afløser Henrik Holo Olsen efter 12 år som formand.

Her er kan du læse den afgående formands tale, krydret med billeder fra generalforsamlingen:


Så er jeg ikke formand længere.

Det vil jeg godt give et par ord med på vejen, da det har været en stor del af mit liv i mange år.
For 12 år siden blev jeg valgt for første gang som formand.

Efter fem år stod vi i samme situation som i dag: Vi havde ingen kasserer, og vi havde en formandskandidat. Så jeg valgte at skifte job til kasserer. Efter to år ønskede den pågældende formand at stoppe, men han skaffede en kassererkandidat.
Jeg blev så valgt som formand, mest fordi der ikke var andre kandidater – helt galt har jeg vel heller ikke gjort det, siden jeg blev valgt igen.


Nu kan jeg godt mærke at min tid er gået.
Som formand har jeg set en hel generation af spejdere vokse op:
Jeg kom ind i bestyrelsen da min ældste dreng lige var startet til spejder, begge sønner er nu spejdere i København, den yngste er flokleder i Valby gruppe. Vibeke (der er dirigent i dag) startede som spejdere for 12 år siden, i 1999. Stine, nuværende klanleder, startede året efter. Og nu er det Jer der er de største.

Der trænger til at komme en ny ende i formandsstolen.
Jeg er rigtig glad for at kunne give posten videre til Lars. Lars kommer fra at være leder. Er spejderforældre og er betydelig yngre end jeg er. Alt sammen noget der er godt for gruppen.


Lars er allerede trådt i karakter som formand, forstået på den måde at han har været meget på banen omkring denne generalforsamling, omkring regnskabet og omring fremtiden.

Til den nye bestyrelse vil jeg sige: Tag godt imod Lars som formand.
I kan og må ikke forvente den samme arbejdsindsats fra Lars som fra mig. For det første har jeg ofte brugt dage på spejdersager, det har jeg kunnet fordi jeg arbejder deltid, har mange aftenvagter og en meget forstående hustru. For det andet har jeg siddet her så mange år, at jeg ved hvor og hvordan jeg skal finde svar på problemstillinger. Jeg kan da også mærke at kendskabet til vores supportergruppe er uvurderligt.

Lars: Benyt dig endelig at disse glade og tjenstivrige mennesker, vi har flere af dem med i dag: Erling Foss, formanden der gik af for 12 år siden og Mogens.


At jeg har gidet og sidde som formand i så mange år har ikke mindst skyldtes de mange engagerede omkring mig. Ikke mindst Jer ledere, og Jer i bestyrelsen, og så også Jer andre. Der har været rigtig mange opture og der har været nogle gevaldige nedture, men så har vi stået sammen og løst udfordringerne.

Det har altid været en stor fornøjelse at opleve hvor hjælpsomme folk har været også selv om de ikke er direkte med i gruppen.
Nogle få eksempler er vores hjemmeside. Danmarks flotteste spejdergelænder lige udenfor hytten, eller nu hvor vi har isoleret hytten: Et tidligere bestyrelsesmedlem har lige sat lyset op igen. Flere har også tilbudt at male og Mogens har netop lavet ny indgangstrappe. Og så er der dem der lige møder en time før generalforsamlingen for at lave kaffe og te og dække op, så vi har det hyggeligt. Og så er der alle de mange jeg ikke har nævnt – alle har I gjort det til en glæde at være med i gruppen.


Jeg vil specielt nævne Hanne Hueg. Jeg har altid været utrolig glad for at arbejde sammen med dig. Du kan være skrap og direkte, men jeg har aldrig været i tvivl om hvilken mening du har haft, og du har altid støttet op, du arbejder kun med én tanke: At spejderne får en god oplevelse af at være spejder. Og det indebærer også stor støtte til formanden, bliv endelig ved med det. Jeg kommer til at savne vores, næsten, daglige kontakter.

Der står kun det tilbage at sige, at det netop er alle Jer, der gør at jeg har lyst til at blive i bestyrelsesarbejdet. Jeg håber at jeg kan leve op til den tillid der nu bliver givet mig. Jeg glæder mig nu til at fortsætte som kasserer. Og lov mig – hvis jeg begynder at optræde som en sur og modstræbende forhenværende formand, så spark mig ud.

Hvis du klikker på billederne et par gange vil du få det ønskede billede i bedste opløsning.