Juniorerne er kommet hjem fra Lapland

I begyndelsen af Juli rejste juniorerne sammen med troppen til Lapland på sommerlejr, og nu er billederne blevet fremkaldt. Se hele albummet nederst.

Juniorernes sommerlejr ved Björkliden i det nordligste Sverige var både en stor udfordring og en kæmpe oplevelse for de 16 spejdere og 4 ledere.


Vi slog lejr ovenfor Björkliden med konstant rindende vand ovenfor lejren, indbygget køleskab i form af et stort snedrive midt i lejret (selv om vi måtte undvære kaffemælk de sidste dage, for solen fjernede køleskabet, mens vi var der) og verdens bedste udsigt fra toilettet, som meldte ledigt i form af en skovl ved stien op på den lille fjeldtop.

Vi snørede støvlerne hver dag og tog på både kortere ture omkring lejren, lidt længere dagsturer og det, der nok blev sommerlejrens højdepunkt for rigtigt mange, nemlig en to dages vandring op i 1.228 meters højde til Låktatjåkka Fjällstation, hvor vi for alvor mærkede det barske klima og de ekstremt hurtige vejrskift.


Når man er på fjeldet, skal der fyldes godt med mad i maverne, og der blev spist rigtigt mange portioner havregrød, nudler og suppe, knækbrød med makrel i tomat og tubeost og så gourmetaftensmad i form af frysetørret mad. Eller var det i virkeligheden Låktas vafler og Hotel Fjällets rensdyrsteg, der var de største oplevelser for ganen!

Og så var det jo ikke hårdt arbejde det hele: der blev spillet rigtigt meget kort og klaret rigtigt mange omgange Varulv. Det hører nemlig med på en god lejr.


Hvis du klikker på et billede vil du kunne se billederne i stor størrelse
hvis du ønsker at printe et billede skal du klikke igen og billedet vil fylde hele skærmen.