Tanker omkring Lejrbålet

Troppens Weekend-tur til Christiansø er mere end blot en spejdertur en væsentlig del er at diskutere spejder-arbejdet generelt og Troppens aktiviteter specifikt.
Som optakt til disse SUS-samtaler (SpejderUdviklingsSamtaler) blev der om lejrbålet diskuteret nedenstående tekster.

Tanker om en sang
Den er let at starte, den kræver ikke megen plads, og den behøver ikke være forberedt grundigt. Ofte er det faktisk de impulsive œsangtimer der bliver de bedste. For eksempel under opvasken, køkkenbordbygningen eller lokums tømningen.
Problemet der måske opstår, er, at de fleste bliver ret nervøse for, om deres stemme nu knækker over, eller om de synger forkert. Men bare husk:
. . Hvis alle synger lige meget og lige højt, så høres det ikke om man synger forkert. Det er jo bare meningen at man skal hygge sig.
Altså: Kom i gang: Syng når I kan komme til det, lav eventuelt jeres egen patruljesangbog, grin gerne, men ikke af nogen, OG MOR JER.

kursusmappe, Plan Paradislejren 1995

I dag er en gave
Forestil dig en bank, der hver morgen indsætter 86.400,00 kr. på din konto.
Den overfører ikke saldoen til næste dag.
Hver aften slettes det beløb, du ikke har formået at bruge i løbet af dagen. Hvad ville du gøre? Trække hver en krone ud, selvfølgelig!!!
Vi har alle sådan en bank…. Den kaldes TID! Hver morgen sættes der 86.400 sekunder ind på kontoen. Hver aften afskriver banken ” som tab ” det du ikke har formået at investere i gode formål. Saldoen overføres ikke til næste dag.
Der er ikke mulighed for at trække over. Hver dag åbnes en ny konto til dig, hver aften bliver saldoen slettet. Hvis du ikke får brugt dagens indskud, er tabet dit. Der er ingen vej tilbage. Der er ingen mulighed for at spare op til i morgen. Du skal leve NU, for det ind skud du har fået i dag.
Invester det, så du får optimalt udbytte i helbred, lykke og succes.
Tiden går.
Få mest muligt ud af dagen i dag.
For at forstå værdien at et år – spørg en studerende, som skal gå en klasse om.
For at forstå værdien af en time – spørg to elskende, som venter på at mødes.
For at forstå værdien af et minut – spørg en person, som ikke nåede toget.
For at forstå værdien af et sekund – spørg en person, som lige har undgået en ulykke.
For at forstå værdien at et millisekund – spørg en person som vandt sølv ved de olympiske lege.
Værdsæt hvert øjeblik du har og værdsæt endnu mere, ved at dele tiden med en, som er noget ganske særligt for dig – en som er tilstrækkelig speciel for dig at dele din tid med. Og husk!… at tiden ikke venter på nogen.
I går er historie, i morgen er et mysterium.
Dagen i dag er en gave – lev den i dag!

Oprindelse ukendt

En naturlig forklaring på, hvad naturen er.
Naturen er det, der er grønt på landkortene. Om vinteren er den hvid. Den består af jord, vand, luft og engangsemballage.
Naturen kan anvendes som underlag for parkeringshuse, atomkraftværker og højhuse.
Hvor naturen Ikke anvendes til noget, kaldes den for grønne områder.
Fra naturen får vi råvarer som mad, træ og grus. I de huller, der herved dannes, lægges gamle senge, kartoffel skræller og bildæk. Det kaldes naturens kredsløb.
Fugle forekommer i naturen, I motorer på jetfly, i oliebræmmer på havet og i små driver under fyrtårne og højspændingsledninger
Naturen står på jorden. I den er der olie og gas, som er kommet fra utætte cisterner og ledninger.
Planterne stikker den ene ende ned i jorden og suger en masse vand op, som ellers kunne nyttiggøres. Den DDT opløsning, som planterne ikke får fat i, kaldes grundvand.
På jorden findes motorveje og bakkedrag, der vender på hovedet, fordi de bruges til qrusgrave. Langs motorvejene findes blyholdige planter og høreskadede bønder.
Vand er en skummende gråbrun væske. Som regn består den af salt og svovlsyre, fordi vand påvirkes af luftens naturlige sammensætning.
Derfor bliver det lettere at rive kirker og jernkonstruktioner ned, og ph-værdien i søerne holdes på et sådant niveau, at fiskene ikke bliver aggressive.

Artikel fra Jyllands-Posten: Vi kigger I en svensk skolestil
– brugt i hæftet Morgensamlinger fra Verdensjamboreen i Holland 1995

At være positiv
Det regnede næsten hele tiden på vores divisionsturnering. Der er intet så godt som at synge i regnvejr, det hører bare med. Det er faktisk også hyggeligt med regnen, for så kan man holde modet oppe på en helt speciel måde, fordi… eller, man har jo sådan set ikke andet man kan gøre. Så man lærer at være positiv!

Nanna. 16år Fra Track, maj 2002