Stenalder? Jernalder? RISPEBJERG er begge dele

Søndag, den 25 oktober var Lapgruppen ikke på deres længste fysiske vandretur, men derimod på en lang rejse tilbage i Danmarkshistorien.

010
Vi var 17 lapper, der blev ført rundt på Rispebjergs spændende agre af museumsinspektør, Finn Ole Sonne Nielsen, Bornholms Museum.

013
Vejret var måske ikke det mest spændende – dis, tåge og småregn – og Finn Oles medbragte solsten fra for 5000 år siden havde ikke den store virkning den dag! På en eller anden vis gav vejret os en forståelse af, at det nok har været et hårdt liv, vores forfædre har levet på bakkedragene mellem Pedersker og Poulsker.

014
Men spændende og tankevækkende var turen – tænk at man i vore dage, i Danmark, stadig kan finde så stort et anlæg – og størrelsen er endda ikke helt klarlagt endnu .

016
Næste vandretur bliver søndag, den 22 november – Steen er turfører
Julefrokosten er fastsat til lørdag, den 12 december – når vi er færdige med første omgang juletræssalg. Det bliver i Kanondalen kl. 16 – De kvindelige juletræsnisser (Dorthe – Helle – Birte og Hanne) koordinerer og dækker bord m.v. Bibs & Erling står for kædedansene.