Paradiskage og Is dessert med Æble og Marcipan

Formandinden for Laplandsgruppens kagebage-klub i kamp mod Webmaster
kagebageklub
Formandinden: Har du glemt opskriften på Paradiskage, jeg sendte til dig?

Webmaster: Den har jeg smidt ud, den kunne ikke laves over bål

Formaninden: Fis med dig, den kan sagtens bages i ovn i skrænt, ligesom spejdere og ulve har bagt pizzaer på Blå-Grøn Weekend. Du får den her igen – den er SÅ lækker!

OK, her er opskriften – men fortæl så lige, hvordan man indstiller skrænten til 175 C ?

LAPLAND-GRUPPENS PARADISKAGE fra Dorte
bradepandekage2
4 æg
500g sukker
300g margarine
250g fintrevne gulerødder
1ds ferskner – blendet (kan erstattes af ananas)
1/2 dl saft fra fersknerne
200g kokosmel
350g mel
3 tsk natron
1 spsk vaniljesukker

Glasur: 300 g flormelis, 3-5 dråber mandelessens, 1/4 dl spilkogende vand.

Æggene røres godt sammen med sukker og margarine.
Bland gulerødder, ferskner og kokosmel og rør det hele i æggemassen.
Melet blandes med natron og vanillesukker og vendes i til slut.
Læg bagepapir på en bradepande (30x42cm) og bred dejen ud herpå.
Bag kagen på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn i 35-45min.
Mærk efter om kagen er gennembagt.

Når kagen er kold overtrækkes den med mandelglasuren.

Men, jeg overgiver mig ikke uden kamp, så her er Webmasters nyeste dessert-opskrift til grillen
I kan jo prøve den til Gruppestyrelsens årlige grill-aften.

Is dessert med Æble og Marcipan
marcipan-aebler
Til 6 personer:
200 g Ren Rå Marcipan
(det nemmeste er at skære ½cm skiver af den store 500g rulle)
4-6 Æbler
1 flaske hvidt-øl
1 liter vanilie-is

Marcipanen deles/skæres i 12 skiver, lægges i en dyb tallerken og hvidt-øl hældes over. Marcipan og øl hviler ca 10 minutter, medens æblerne klargøres.

marcipan-aebler-02Æblerne skæres i ca 7 mm tykke skiver – første skive med blomst og sidste skive med stilk smides væk. Fjern synlige kerner, men lav ikke hul i æbleskiven. Der skal bruges 24 skiver.

Læg 1 skive marcipan mellem 2 skiver æble og læg på grill, ca 3-5 minutter på hver side.

Serveres varme med vanilie-is.