18. December – Vi pakker gaver ind

Når små julegaver skal pakkes ind så kan man lave en æske i stedet for.

Æsker kan laves i alle størrelser af julepapir, eller andet papir, for eksempel: farvet papir, fotos, fotokopier, egne tegninger, gamle julekort, katalog- eller brochuresider, papir betrukket med stof eller metal-folie, tapet og meget mere.

Sådan Gør du

1: Klip to kvadrater ud, f.eks. 205×205 mm (låg) og 200×200 mm (bund) så får du en æske som er ca 70*70*40 mm indvendig. Læg papiret med bagsiden opad på bordet og tegn med en blød blyant et kryds fra papirets hjørner.
2: Fold, en ad gangen, de fire spidser ind til midten.
3: Fold igen de 4 spidser over til folden fra spidsen overfor.
4: Klip fire slidser.
5: Fold æsken færdig.
6: Når du leder efter egnede motiver på karton eller papir med billeder på, kan du
lave en ‘motiv-søger’ i størrelse som papiret, du vil bruge. Gennem hullet kan du se, hvordan låget kommer til at se ud.

Æskerne kan bruges til meget forskelligt. De er fine til indpakning af små julegaver, og de kan være så flotte, at de er en gave i sig selv. Hvad med f.eks. et sæt æsker, lavet af fotos af dig selv og resten af familiens medlemmer, på hver sin æske?

Hvis du laver hver æske lidt større eller mindre end den sidste, kan du lave et sæt med 12 ‘kinesiske æsker’, lavet af billeder af årets måneder. Eller hvad med en julekalender: 24 æsker, foldet af gamle julekort?

Denne ide er hentet i Spejderjul 1990.