9. December – Jule-te

Findes der noget skønnere end at sidde med en kop varm te i hånden og mærke duften af en velkrydret jule-te?

Måske man skulle prøve at lave sin egen? Det kan jo også bruges som julegave.

Det skal du bruge:

50 g Sort te eller Roibos
1 Æble
Skralden fra en økologisk Appelsin
1 spsk hele Nelliker
1 spsk hele Stjerneanis
1 spsk hele Kardemomme
4 stykker Kanel

Bemærk at alle krydderierne er i hel form.

Det skal du gøre:
Inden du går i gang så skyl frugten godt og tør efter med et stykke køkkenrulle.

Skær æblet i tynde skiver.
Tag skralden fra en økologisk Appelsin og skær så meget som muligt af det hvide væk, så du kun har den tynde, orange del.

Læg frugten på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 100°C og lad fugten tørre i 1,5-2 timer. Vend dem evt. undervejs.

(Skær bare et æble mere mens du er i gang og tør det i ovnen samtidigt: Det kan spises som æble chips)

Bland krydderierne med det tørre, afkølede frugt, og knus dem – enten i en morter eller ved at komme det i en plastikpose og slå med en kagerulle.

Når du har støt dine krydderier (groft), skal de “brændes” lidt af på en tør stegepande, ved medium varme.

Tilsidst tilføjer du teen, blander det hele godt, og så er du færdig!

Opbevares tørt i te-dåse eller i glas med låg.

Nyd din te og smag efter – måske er der nogle smage som skal have mere eller mindre krydderi næste gang. Måske du vil prøve at tilsætte ingefær, vanilje, mandler…