Lapgruppen fejrede Skt Patricks Dag og Foråret i Almindingen

Bedre sent end aldrig!
En gang om året fejrer Lapgruppen Skt Patriks Dag* med Scones og flødeskum i formiddagskaffen**. I år blev det så husket i forbindelse med vores Apriltur i skoven.

Turen gik over Lilleborg over Borgesø/Pølsekedlen*** til Kongemindet og tilbage igen. En kort tur, men med adskillelige højdemetre****


Dagens billeder er taget af Helle og Arne.

*) Skt Patrick er Irlands skytshelgen, og han regnes for at have indført kristendommen i landet så tidligt som i det 5. århundrede. Han døde 17. marts 461, og siden er denne dato blevet en nationaldag.

**) Irish coffee er en varm drink bestående af kaffe, irsk whiskey, flødeskum og brun farin. Drikke er opfundet af Kokken Joe Sheridan, der arbejdede i en restaurant i Shannon lufthavn i Irland. På en særlig kold vinterdag i 1934 måtte et fly til USA vende om på grund af dårligt vejr. Joe Sheridan tilbød de trætte passagerer kaffe blandet med irsk whiskey. En passager spurgte om det var brasiliansk kaffe, hvortil kokken svarede: “Det er Irsk kaffe”. Ideen er at et glas irsk kaffe skal ligne et glas velskænket Guinneess øl – andre vil så også påstå at smagen af kaffe, whiskey, flødeskum, og sukker en den samme som en irsk Strout.

***) På Google Maps kaldes søen for Pølsesøen men det navn har vist ikke hold i virkeligheden. På et gammelt kort står der: pølsekedlen.

Henvisningen kan være til at hullerne fra tørve-gravningen ligner pølsekedler.
I dag er hullerne dækket af Borgesøens vand.

****) Mit gamle 4 cm kort fortæller at vi parkerede bilerne i 116m højde og vi gik til kongemindet, hvor stenen bag kaffebordet er i 162m højde.