Lapgruppens efterårsudflugt til Bromølla -Skåne

Bromølla ligger i Skåne ca 96 km nord for Ystad (ikke at forveksle med Bromølle som ligger på Sjælland). Lapgruppen sejlede fra Rønne med dagens første afgang til Ystad kl 06:30.

Dag 1, fredag den 1.september
På vej mod Bromølla, med første stop ved Kjunge et sted med mange store vandreblokke. Den største sten var en megasten på ca 1600 tons 10x5x12meter.

Videre mod Ivø. Vi sejlede over med en liniefærge, det tog ca 7 minutter. Videre nordpå til et nedlagt kalk & kaolin brud, hvor man tilbage i 1960erne hentede materialer til fremstilling af Ifø toiletter. Derefter videre mod syd for at spise frokost i Biskopskælleren.

Retur med den gratis færge, nordpå ad Humleslingan med masser af natur, æbleplantager mm.

Ankomst til Bromølla Vandrehjem, ud at spise god mad på Royal Thai. Godnat kl 22 efter en herlig dag. Der var ro næsten hele natten – ligesom når små spejdere er på lejrtur:-)

Dag 2, lørdag den 2.september
Vandretur fra Nymølla, af Lille Kungsleden, og videre af Edenrydleden. Dem med goe ben gik helt tilbage til Vandrehjemmet. Om aftenen var vi ude og spise på Bromølla gamle jernbanestation efter endnu en oplevelsesrig dag.

Dag 3, søndag den 3.september
Efter morgenmad og rengøring, kørte vi mod Ystad. Første stop ved det smukke Backaskog Slot med en flot have/park. Videre mod to fine vandfald ved Degaberga, frokost på en rasteplads, en tur hos VILLYS (de var blevet færdige med vareoptælling) hvor der blev foretaget div.indkøb, citron-majo mm. Aften-færgen hjem.


Endnu en rigtig god Laptur.
AgP.