Gruppe Weekend 2015

Sidste weekend i september er der traditionen tro Gruppeweekend i 1. Rønne Trop & Flok.
I 2015 er det selvfølgelig også sådan, og igen i år var der tilmeldt rigtig mange spejdere og ledere fra alle fem grene – helt præcist så var vi 98.

Fredag aften tog Klan, Trop og Juniorer afsted, og målet var MiddelalderCentret ved Østerlars. Et fantastisk sted, som vi havde helt for os selv den ganske weekend.

Fredag aften stod på hygge. Lørdag morgen kom så de “små” – Ulve og Familiespejd – og så gik programmet for alvor i gang.


Oprykning var første punkt, hvor mange spejdere skiftede gren! Alle var lidt spændte, hvad skulle der mon ske, og “er de store så slemme, som rygtet siger?”
Derefter forberedte Klanen deres oprykning, Troppen lavede “turnering” for hele Gruppen til om søndagen, Juniorerne var på terning løb, og Ulve og Familiespejd lavede mad på bål.

Klokken 13.00 ankom to middelaldermænd til vores lejr tæt på Stormandsgården. Det var Klaus og Martin fra Centret, og de tog os på en rejse gennem Middelalderen, hvor de sluttede af med tre voldsomme kanonaffyringer med sortkrudt!

Resten af eftermiddagen gik med Levende Stratego, og klokken 18.00 serveredes festmiddagen – kyllingegryde med tilbehør og “is med hele svineriet” – i Stormandens fine hal.


Opvask! og så gik smuglerjagten i gang i mørket på Stormandsgården! Det var godt nok “uhyggeligt og farligt” – men spændende som altid.

Aftenen sluttede med et kort lejrbål – Juniorer, Ulve og Familiespejd fandt deres sovepose og sovedyr, medens Trop og Klan forsatte til langt ud på natten med deres oprykning i den vildeste fuldmånes skær!


Tidligt op søndag morgen! Morgenmad – og så var det oprydningens tid! Klokken 09.30 mødtes alle igen til middelalderturnering bl.a. med bueskydning og gamle lege.

Klokken 11.00 var der samling – nu var det tid at tage tilbage til året 2015! – men inden da fik vi taget et flot, flot gruppebillede foran Stormandsgårdens indgang.