Troppen er klar til den store Kanotur.

På lørdag tager Rønne Trop på en 9 dages kanotur i det Svenske.


Lørdag d. 28. juni er en stor dag for 26 unge bornholmere alderen 13-16 år. Ikke kun fordi det er den allerførste dag i skolernes sommerferie, men samtidig er denne dag også den første dag ud af ni forhåbentlig eventyrlige kanodage i den sydligste svenske vildmark, Immeln, som ligger ca. 130 km nord for Ystad og 35 km nord for Kristiansstad. Inden afrejse mødes vi på havnen i Rønne lørdag, kl. 9.30.


Immeln er med sine 24 km² Skånes tredje største sø. Søen har 365 småøer og holme. Immeln er næringsfattig og dermed klarvandet. Vanddybden er op til 28 meter. Området var i 1600-tallet kendt det lidt mytiske snaphane-land som var præget af dansk indflydelse og stor modstand mod svenske styrker under Den Skånske Krig. En krig som kun er en blandt mange af de såkaldte svenskeskrigene, som også har haft stor indflydelse på den bornholmske historie.


Det er planlagt, at de bornholmske spejdere plus seks ledere skal padle 50 km rundt i det flotte søsystem i løbet af de ni dage. De 16 kanoer er udlånt af to svenske venskabsgrupper i og omkring området. Spejderne skal sove i shelter/telt/kano-bivuak. Forholdene er primitive, men dog er der tørkloset på overnatningsstederne. Badning foregår typisk i søen.


Alle spejdere har for turen for tildelt en œtitel, som enten er styrmand eller matros. Styrmanden er som udgangspunkt den der sidder bagerst i kanoen. Styrmanden for ansvar for sin œegen kano, og får hver dag tildelt en matros. Matrosen findes fra dag til dag ved lodtrækning. Spejderne indledes endvidere i faste 3-mands sjak, som laver mad og sover sammen.


Med sig i området har spejderne også en følgebil med en leder, som medbringer proviant og forsyner kanoernes besætning med frisk indkøbte madvarer engang om dagen. Menuen står på madlavning over bål eller trangia. Menuen varieres hver dag, og kan få enhver spejders mundvand til at løbe fx: Eventyrgryde (se et billede) Kalkun i saltdej med karry og ris, eller hvad med lørdagens menu: McOutdoor ala økuller (se et andet billede).

Der er fra både tropsledelsen og resten af DDS Rønne gruppe stor fokus på sikkerheden under de ni dages kanosejlads. Alle de deltagende ledere har derfor allerede padlet i området, for mindre end en måned siden, og der er i løbet af det sidste år også udarbejdet tilladelser og sikkerhedsbestemmelser for denne kanotur.

Spejderne vil være tilbage på bornholmsk jord igen søndag d. 6. juli, kl. 17.50.