Besøg fra Færørerne

Troppen har de sidste 3 dage haft besøg af 29 spejdere og ledere fra vores venskabsgruppe fra Færøerne.

Tirsdag til torsdag var 20 færøske spejdere på HoHo (HomeHospitality), hvor de boede hos de bornholmske værtsfamilier. Der var stor opbakning fra de bornholmske spejdere og deres familier, hvorfor det blev en kæmpe succes.

Torsdag og fredag var der fælles spejderlejr i Lyngstauan i Blemmelyng, hvor der blev budt på bålmad, lege, pionering, lejrbål og teltlejr. Det var enormt hyggeligt, og lejrbålet tirsdag aften var noget helt for sig selv med stor kulturudveksling med sange, sketchs, optræden, sanglege og råb. Inden vi gik i poserne, gik vi en tur i total mørke i skoven. Noget de færøske spejdere ikke er vant til, da der ikke er egentlig skov på Færøerne.

Besøget fra Færøerne sluttede fredag eftermiddag med afskedscermonier og udveksling af mærker m.v. nede på havnen. De færøske spejdere skal være i København 4 dage inde hjemrejse til Færøerne.

De bornholmske spejdere blev inviteret til genbesøg på Færøerne til næste sommer. Lederne er meget positive og vil undersøge mulighederne for at rejse nødvendig kapital og høre forældre om der er stemning for at vi 2 år i træk tager på en forholdsvis dyr sommerlejr.