De mindste spejdere gjorde en stor indsats

Søndag 7. september havde familiespejd droppet ordinært møde til fordel for at hjælpe børn i Afrika. Fem af familiespejds skønne unger deltog sammen med 4 forældre i Red Barnets landsindsamling.

På de to timer et normalt spejdermøde tager, lykkedes det familiespejd at samle knap 3000 kroner ind, der går til krigsramte børn i Sierra Leone. Stor var spændingen ved optællingen i Den Danske Bank, og da der samtidig var både, slik, sodavand og kage til indsamlerne, var det trætte men glade børn, der alle følte, de havde været med til at gøre en forskel.

Som ledere i familiespejd, havde vi i år valgt at gøre Red Barnets indsamling til et spejderanliggende. At være spejder handler for os ikke alene om det sociale i legen og oplevelserne til familiespejd, men også om, trods den lave alder, at man godt kan være der for andre, der har brug for hjælp – en hjælp vi også fik rigtig mange positive tilkendegivelser for ude på de tre ruter, vi havde taget på os.

Vi håber, det kan passe ind i planlægningen igen næste år, og at vi kan få endnu flere familiespejdere til at deltage, sådan at vores bidrag af arbejdskraft har en endnu større positiv betydning for nogle af de rigtig mange børn i verden, der så rigeligt har brug for al den støtte vi kan give.

Lars & Pia