Verdens største Spejdersejlskib kom til Bornholm

Tirsdag d. 18. december anløb verdens største spejdersejlskib .œZawisza Czarny™ Rønne havn. Med ombord bragte 48 polske spejdere et fredslys tændt med den hellige ild fra Bethlehemkirken i Jerusalem, hvor den er blevet fragtet af forskellige nationers spejdere op gennem Europa, inden slovakiske spejdere overgav den til polske spejdere, der sejlede den til Bornholm.


En mindre delegation på ca. 20 lokale spejdere og gilder tog imod ilden på kajen i Rønne. 1. Rønne Flok og trop var repræsenteret med halvdelen af den lokale delegation. Ilden blev båret i lysoptog til metodistspejdernes kirke i Østergade, hvor den opbevares til 1. søndag i advent 2013.


Optoget sluttede i kirken med en kort ceremoni, afrundet med en fælles julesalme på både dansk og polsk samtidig. Dernæst var der åbent hus på båden, hvor hjemmebagt polsk julekage og the var på menuen. Der blev talt meget spejder, om forskelligheder, om ligheder og om livet som spejder.

En spændende aften med en rigtig god stemning, hvor det det hele egentlig bare handlede om, var at møde andre spejdere. Eller som en tropsspejder måtte konstatere efter at være tvunget i uniformen og afsted, væk fra computer og tv i et par timer “hold da op, hvor var det meget mere spændende, end jeg troede, tak fordi I sagde jeg skulle”


– med ønsket om en glædelig jul til alle i gruppen samt alle gruppens venner og hjælpere.

Lars, formand!