Spejder Mulligatawny Suppe – god mod vinterforkølelse

På ledermødet i Kanondalen den 9.januar serverede Buster Mulligatawny Suppe ingen gik forkølede hjem og flere har spurgt efter opskriften, så her er den:

Spejder Mulligatawny suppe (eller Indisk pølseret)
til 12 personer
2 bunder forårsløg
4 porre
4 blad selleri
3-4 snak peber
3 fed hvidløg
5-6 æbler
3-4 spsk. citronsaft
1600g kylling bryst
2½-3 l hønsebouillon
3 dåser kokosmælk
Karry/Salt/peber
Kogt ris til ca. 4 pers

Tilbehør: Nanbrød, cremefraiche og frisk basilikum (eller koriander)

Kylling kødet skæres i tern og koges ca. 20min.
Alle grønsager skæres i tern.
Æblerne skives og vendes i citronsaften.
Løg brunes sammen med karry, de øvrige grønsager tilsættes. (ikke æblerne- det er jo heller ikke grønsager).

Hønsebouillon, kokosmælk, kylling kødet og den kogt ris tilsættes det hele koges i ca. 10-15min.

Æblestykker + den medfølgende citronsaft tilsættes umiddelbart inden servering – skal dog lige kogen med et par minutter.

Velbekomme BUSTER