Troppens Kaffekage

På opfordring af Natascha fra Troppen fremsendes hermed Troppens Kaffekage, som er blevet serveret flere gange til spejdernes store begejstring. Første gang var den 24. april 2010, da vi gik træningstur til Aakirkeby t/r, hvor Tropslederens kone kørte os i møde med Kaffekage.

Kagen kan klart anbefales for alle, også til dem som endnu ikke drikker kaffe. Den er perfekt til vandreture, hvorfor den helt sikkert også vil kunne gøre glæde i Lapgruppen. Den holder sig faktisk så godt, at den også kan nydes dagen efter, såfremt man mod forventning ikke får spist op.

Troppens Kaffekage
Ingredienser:

¢ 200 g smør
¢ 200 g sukker
¢ 3 æg
¢ 200 g mel
¢ 1 tsk. bagepulver
¢ 2 spsk. pulverkaffe opløst i vand
¢ 1 spsk. vanillesukker
Glasur:
¢ 200 g flormelis
¢ 1 tsk. pulverkaffe
¢ 1 tsk. vanillesukker
¢ en smule kogende vand

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en rund springform og drys med mel.
Rør smørret til det er blødt og pisk med sukkeret. Tilsæt æggene et af gangen – rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver og vanillesukker og fordel det i dejen. Tilsæt til sidst kaffen og bland grundigt. Hæld dejen i formen og bag den ca. 45 min.

Glasur:
Bland de tørre ingredienser og tilsæt en smule vand så konsistensen er tyk og cremet. Bred glasuren ud på kagen med en kniv.