Busters Flødekarameller

I torsdags havde vi sidste juniormøde i år.

PB190220

Der blev arbejdet flittigt på bålkapperne, vi havde indkaldt assistance til symaskinen og det var dejlig at Jeanette ville hjælpe os -TAK :-). Næsten alle blev færdige – de sidste 4-5 der mangler at sy på maskine får vi ordnet i løbet af januar/februar.

Der blev også guffet en hel del imens vi hørte julemusik. De der var færdige med deres bålkapper rullede havregrynskugler, som forsvandt næsten lige så hurtigt, som de kunne rulle. Der var pebernødder og saft til at skylled det søde ned med.

Michael stod for aktiviteter for dem der ventede på, at komme til symaskinen, jeg stod for at koge flødekarameller og Charlie havde det store overblik! Og ovenikøbet havde Asta fødselsdag og delte flødeboller ud.

Vi sluttede mødet, som altid, med at danne kreds og synge “spejderbror” og derefter vores egen grensang “Her kommer vi”.

Det var ikke alle der havde lige let ved at slippe hinanden igen, nogle var mere klistrede end andre – ikke Valdemar :-).

Jeg lovede at bringe
opskriften på flødekaramellerne. Her er den:
floedekaramel_large

3 dl sukker og
2 spsk vamillesukker smeltes i en gryde, der tilsættes
2 spsk smør når det også er smeltet tilsættes
2 dl sirup og når det er smeltet tilsættes
2 dl fløde

Det hele skal nu stå og koge (det bobler men brænder ikke på!) ca. ½ time.
Tag et glas koldt vand og kom lidt af karamellen i det, når det kan samles til en lille klump, som kan tages op og som ikke flyder ud igen, er karamellen klar til at blive helt ud på bagepapir. (Hvis massen koger alt for længe bliver karamellerne hårde som bolsjer)

Når karamelmassen er afkølet lidt, kan den enten skæres eller klippes i passende stykker.

Karamellerne kan evt. overtrækkes med chokolade, så klistre de ikke sammen!

God jul og godt nytår til alle 🙂
BUSTER