HjemmeSpejd-Opgave: Lav din egen Julekalender

Nu går vi snart ind i December. Rønne Gruppe har i år en julekalender her på hjemmesiden som indeholder meget forskelligt: Julehilsner, spejderminder, opgaver, hjælp til julegaverne, juleknas og lækkerier, billeder og videoer, sjov og hygge, og meget mere.

Du finder julekalenderen ved at klikke her: Julekalender 2020 eller trykke på den røde knap øverst til højre på vores hjemmeside ronnespejder.dk

Jeg har forsøgt at lave udfordringerne så alle kan være med. Måske de yngste spejdere skal have hjælp af de større, men det er jo sådan det er at være spejder: Vi udfordrer og hjælper hinanden.

Så hvorfor ikke starte med en opgave allerede nu?

Opgave
Den første låge i julekalenderen skal snart åbnes. Men din bedste ven, din mor eller nabo har ikke nogen kalender, så du må i gang med at lave en.

Det skal du bruge:
* blyanter, Farver/tusser.
* papirkniv eller en lille spids saks
* Printer til A4 papir.
* 2 stykker kraftigt papir eller karton i A4 til printeren.

Sådan gør du:
print denne julekalender-forside på et stykke papir, og denne julekalender-bagside på et andet stykke papir.

På kalenderforsiden er lågerne indtegnet med tallene fra 1 – 24. Her skal du tegne en stor tegning som dækker hele papiret.

På kalenderbagsiden er der 24 felter, som passer med lågerne. Her kan du tegne små billeder eller klistre fotos på.

Hvis det er en julekalender til dine forældre eller bedsteforældre, så kan du for eksempel klippe gaveønsker ud af julekatalogerne og klistre på kalenderbagsiden.

Nu skal lågerne på kalenderforsiden skæres, så de kan åbnes. Skær først den øverste streg på lågen, så den nederste streg på lågen og til sidst skæres forsigtigt højre streg på lågen. Bemærk! Den venstre streg i lågen skal IKKE skæres og du skal heller ikke forsøge at åbne lågerne.

Put lim mellem felterne med tegninger på kalenderbagsiden og lim de 2 halvdele af kalenderen sammen, så lågerne passer over felterne på kalenderbagsiden.

God fornøjelse!