HjemmeSpejd med JOTI-Special Edition 3-5 april 2020!

En del af spejdernes store succes gennem de seneste 113 år har været vores vedvarende evne til at tilpasse os og reagere på de skiftende behov fra lokalsamfund på alle niveauer.

Unge mennesker i mange lande står i dag overfor udfordringer derhjemme og i deres lokalsamfund på grund af COVID-19. Deres formelle uddannelse, hvor de har adgang til den, er blevet hårdt påvirket af pandemien.

I henhold til UNESCO’s overvågning har 85 lande i dag lukket skoler landsdækkende og påvirket 776,7 millioner børn og unge.

På dette udfordrende tidspunkt er vi som en samlet bevægelse af 171 nationale spejderorganisationer nødt til at overholde løftet, der binder os sammen og gøre vores pligt til at hjælpe andre mennesker.

I dette ekstraordinære øjeblik, hvor mange mennesker er isoleret, er det vores faste overbevisning, at vi skal løfte udfordringen og svare med en ekstraordinær global begivenhed, der vil forene spejdere på alle niveauer.

I dag er vi glade for at annoncere en særlig udgave af Jamboree på Internettet (JOTI), den største digitale spejderbegivenhed, der afholdes årligt!

Denne specielle JOTI vil være både lærerig og sjov, hvilket bringer spejder-aktiviteter hjem til unge over hele verden. Det bliver en plads for unge og spejdere at samles, lære og opbygge venskaber i denne udfordrende tid med social isolation. Det vil blive en massemobilisering, der vil skabe en følelse af enhed i hele bevægelsen.

Gennem et dynamisk virtuelt engagementsprogram vil unge lære om sikkerhedsforanstaltninger, tips om mental og fysisk sundhed og mere, mens de engagerer sig digitalt som globale borgere gennem en række aktiviteter – fra webinarer til koncerter. Den specielle udgave af JOTI vil også give spejdere mulighed for at oprette forbindelse til kammerater fra forskellige lande, høre fra specielle gæster og dele ideer om hjemmespejd.

Onlineplatformen vil give nationale spejderorganisationer og spejdere nyttige ressourcer, ideer og initiativer til at tilpasse regelmæssige spejderaktiviteter til engagerende initiativer, der kan gøres derhjemme.

Når vi navigerer i nyt farvand sammen, kan vi forvandle denne udfordring til en mulighed for at vise og dele, hvad spejder arbejdet handler om – enhed, venskab, uddannelse og opfindsomhed.

Vær med den 3. – 5. april 2020, og hjælp os med at sprede invitationen til denne JOTI Special Edition.

Craig Turpie
Formand,
World Scout Committee

Ahmad Alhendawi
Generalsekretær,
WOSM

Denne tekst er en oversættelse af den originale indbydelse som kan læses her: WOSM announces special JOTI, connecting young people at a challenging time