Blå Himmel, Blåt Vand og Blå Uniformer = Blå Dråbe 2016

Lørdag den 9. april 2016, kl 8.30, mødtes 29 spejdere og en stab af ledere ved spejder hytten i Kanondalen. Nu var tiden kommet til afvikling af operation Blå Dråbe.


Dette spejder-eventløb er et resultat af et samarbejde mellem Preben (PK) og en række ledere fra De blå spejdere på Bornholm. Der deltog spejdere fra Vestermarie DDS, Klanen fra Rønne DDS og Troppen Rønne DDS.

I eventløbet Den Blå Dråbe, bliver spejderne udfordret med spændende poster der er placeret ude i den smukke bornholmske natur. Patruljerne kommer til at arbejde med kommunikation og samarbejde.

Efter velkomst og instrukser, blev halvdelen af spejderne sendt afsted på cykel mod første post ved Skovly. Resten af patruljerne havde til opgave et skrive en historie som skulle læses op senere på turen.


Spejderne fortsætter op langs kysten mod Finnedals-hytten. Der er undervejs poster ved Sorthat odde, Hasle havn, støvlekast ved Jons Kapel.
Ved Finnedals-hytten er der dækket op til frokost i den eksklusive restaurant Madame Bleu. Menuen består af to gulerødder til hver, med forskellig dyppelse!

Efter frokosten forsætter spejderne til fods mod Hammerhavn og Opalsøen. Her er Actions Tours Bornholm engageret til at lave commandokravl og gummibåds-sejlads med spejderne.

Efter veludførte opgaver er der opgaveløb med bl.a. Push Car, Minefelt, Båre ræs og Præcisions-kast.


Klokken 20.30 blev der serveret aftensmad. “Meals on wheels” fra soldaterhjemmet, dejlig spaghetti og kødsauce.

Imens mørket faldt på skulle spejderne på farten igen. Med Ebbe i front gik det mod Hammershus. Oppe i ruinen ventede De Grå Ulve med lejrbålet. Her var der sang, lejrbålsunderholdning med spejdernes forberedte sketches om smølfer og gyserhistorie læst op af Erling. Tilsidst sluttede vi lejrbålet af med rundkreds. Denne blev dog afbrudt af fyrværkeri og røgslør til den store guldmedalje!

Måske var der nogle spejdere der tænkte, at nu var det tid til at krybbe i posen?
Men næ, nej, nu ventede et natløb i Slotslyngen. Så først ved to tre-tiden, kom spejderne i posen.


Tidligt søndag morgen, kl. 6.00, var der morgenvækning. Så var det med at komme op, pakke sammen og få teltet ned.

Morgenmaden blev serveret nede på Hammerhavn med den smukkeste udsigt til Hammershus.

Herefter gik spejderne rundt om Hammerknuden til Sandvig-bugten.

Her ventede et opgaveløb med forskellige poster. En af posterne stod Beredskabsstyrelsen for.

Så var det blevet tid til at tælle point sammen for at se hvilken patrulje der skulle have trofæet Den Blå Dråbe med hjem.


3. pladsen gik til Kaos Kalkunerne.
2. pladsen gik til Musvågerne og med to point mere gik
1. pladsen til Silde klanen fra DDS Rønne.
Tillykke !

Tak for en fantastisk weekend med en masse dejlige oplevelser!