Tropinson 2014 i smukt November-vejr

Så blev det tid til årets Tropinson løb. Det blev afviklet i weekenden den 8. – 9. november i et fantastisk smukt efterårs vejr.

Følgende patruljer deltog: Odderne, Kronhjortene og Musvaagerne. I alt 3 piger og 13 drenge deltog.

En af udfordringerne ved Tropinson er at spejderne ikke ved, hvad der venter dem undervejs og ikke ved hvad klokken er, da det er forbudt at have ur og mobiler med på turen. Dette er med til at styrke sammenholdet i de enkelte patruljer.

Starten gik lørdag morgen kl 9 med en isterningskode. Derefter gik det løs med et O-løb på cykel med oppakning. Spejderne endte ude i Lyngstauan hvor der ventede et GPS løb og herefter blev de sendt ud på en 15 km lang kyst-hike med poster undervejs. Da mørket faldt på vandrede de langs havet fra Arnager mod et ukendt mål. Poster på turen førte dem til Strânrystan. Her skulle de lave Chilli Con Carne på Trangia til aftensmad og bygge deres bivuak af ponchoer til overnatning.

Næste morgen blev de vækket kl 6.00 og fik besked på at de havde 15 minutter til at komme ud af fjerene og få pakket grej og bivuakker sammen. Derefter var der 10 minutter til at spise morgenmad før de blev sendt afsted. Holdt de ikke tiden fik de straf point. En guldklump pr. minut, så der var stress på.

Nu ventede en land-hike (uden rygsæk), med primært døde poster. Spejder var bl.a. forbi Risebæk Vandfaldet, Skelbro Kalkstensbrud, Lundestenen (Jættestue) og Nylars Kirke. Spejderne skulle være fremme i Kanondalen senest kl 12. Odderne kom først frem, herefter fulgte Kronhjortene og Musvaagerne.

Tiden var kommet til patrulje dyst, her gik Odderne af med sejren. Kronhjortene blev nr. 2 og lige efter kom Musvaagerne kun en guldklump skilte de to patruljer.

De seks patruljemedlemmer af Odderne skulle nu dyste om at blive årets Tropinson: Valdemar, Natasja, Henry, Magnus, Sebastian og Maja. Efter fire spændende dyster stod der to piger i finalen, nemlig Maja og Natasja! I den sidste dyst skulle pigerne hugge en rafte over og det blev Maja der blev årets Tropinson 2014!

Sådan! Super sejt gået Maja!

Det var nogle trætte, men glade spejdere vi sendte hjem søndag eftermiddag. Spejdere, – I kan alle være stolte af jeres indsats!